2011. június 25., szombat

Tesó hernyója

Áron kérte, készítsek a kistesónak is egy hernyót, és mivel folyton kérdezgette, csinálom-e már, hát nekiláttam hamar, és ma kész is lettem vele, így már születésekor itthon fogja várni a kislányt a kis színes hernyócska. :) Sikerült neki csápot is horgolnom, jól sikerült, úgy érzem. 


Csiguszok újra

Egy kedves mamami kismamának, Szabinának ígértem, hogy készítek a cseppeknek egy-egy csiguszt. A fiús kék lett, a lányosra Szabinának az volt a kérése, legyen rózsaszínes-lilás - remélem így tetszenek majd nekik. A névadást Szabinára és a gyerkőcökre bízom, kíváncsian várom, mire keresztelik majd az új lakókat :)


2011. június 23., csütörtök

Tavaszi-nyári kendőm

Azért az elmúlt hetek alatt is készült ez-az, és még a varrógéphez is le tudtam ülni, de azok a dolgok még félkészen hevernek...

Viszont elkészült a tavaszi-nyári kendőm... 



És megpróbálkoztam egy hernyó horgolásával is, Áron már megszerezte, majd megkért, hogy a tesónak is csináljak (az most készül, lányos színekben, remélem picit már pofásabb lesz). 

Itt a nyár 2.

Végre van újra fényképezőm, így folytathatom a kertünk virágainak mustráját. A nyár egyre jobban kibontakozik körülöttünk, napról napra egyre színesebb az udvar... igaz, szegény fűnek nem tesz jót a nagy meleg, de majd ha lesz kutunk, azt is tudjuk locsolni... 


Virágzik a curry, és a fotózás kedvéért még egy pillangó is rászállt a sárga bóbitákra


Fűszernövényeim közül a curry mellett a levendula is szépen nyílik, a méhecskék szorgosan látogatják. Lassan ideje lesz learatni...


A nyár egyik virága a pillevirág, egyszerű, de nagyon szeretem


Afrikai margaréta, szegényke már kezd elvirágozni, remélem lesz rajta mag


 Nekem eddig sosem volt futó muskátlim, idén megpróbálkoztam az aprócska hajtásokkal... és lám, már ki kell kerülni az ablak alatt sétálva, olyan nagyra nőtt


Én napvirágnak hallottam ezt a virágot, de nem vagyok biztos a nevében. Viszont ez is már lassan másfél hónapja folyamatosan virágzik!


Kaptam néhány tő tearózsát, és sajnáltam őket a cserépben hagyni, kiültettem a tartály alá a vadszőlő társaságába. Most a rózsaszín hozza a virágait, csodaszépek

Ha belegondolok, hogy tavaly augusztusban, amikor ide költöztünk, még fű sem volt, csak egy nagy kupac föld... most pedig vannak bokraink, virágaink, fáink (igaz, azoknak azért több idő kell ahhoz, hogy megnőjenek), van veteményes mindenféle földi jóval, és még füvünk is.... jó érzés látni, hogy a sok munkánknak van eredménye!

2011. június 18., szombat

Repül az idő...

hajajjj, néha úgy érzem, túlságosan is gyorsan... Kicsi fiamnak két hete ünnepeltük a második születésnapját, és már csak néhány hét kérdése, hogy beköltözzön otthonunkba a kislányunk is, akit már nagyon-nagyon várunk. 

Rengeteg dolgot szeretnék még addig is elkészíteni, csak valahogy már nehezebb nekilátni, belekezdeni...
A tavaszi kendőmet tegnap este fejeztem be, amint lesz fényképezőgépem, megmutatom. Igazán tavaszi-nyári lett színeiben, úgy érzem, jó érzés nézegetni :) (hordani most 35 fokban nem hordom túl sokat, azt hiszem, majd a hűvösebb estéken :))

Amíg a kendőről nincs képem, mutatok egy pocakosat, a két éves nagyommal együtt :)

2011. június 14., kedd

Itt a nyár 1.

Kertünkbe megállíthatatnanul betört a nyár - nyílnak a szebbnél szebb virágok, ezekből próbáltam néhányat lefotózni tegnap, amíg le nem merült a gépem. Jó érzés nézegetni a sok-sok színes virágot, feltöltődik tőlük a lelkem...


Kerti gerbera


Fukszia



Méhecskék kedvenc virágai, nevüket elfelejtettem :)

Lassan nyílik a levendula is, a hajnalka is hozza a bimbókat... remélem mire hazajön a fényképezőgépem, lesznek újabb szépségek, amiket megmutathatok :)

2011. június 2., csütörtök

Áron takarója

Elkészültem Áron takarójával! :) Pont időre, vasárnap lesz a 2. születésnapja... repül az idő.... 

Nagyi négyzetes - most nagyon tetszik ez a minta, egyszerű, és zombi állapotban is lehet vele haladni, mert nem nagyon kell számolni :)) Volt egy csomó kapott akril fonalam, azokat használtam fel, amíg futotta a fonalakból, addig horgoltam.