2012. október 28., vasárnap

Sapik és kardigánok

Ma reggel már igazán fázós időre ébredtünk, bár az ősz szele már hetek óta érződött a reggeli oviba indulások alkalmával - azonban eddig a napocska délelőttre-délutánra felmelegítette a levegőt, ma már nem. Kétségtelen, hogy lassan itt az év vége, és a hideg napok. 

A két kisasszonynak horgoltam az elmúlt időben, igaz, hogy egyikük még bennfentes, de nem szeretném, ha ő fázna, amikor kibújik. Így hát sapiból is, kardigánból is készült neki is már egy-egy darab. 

Még pocaklakóm sapija


Fonal: Marbella 
4-es tű

Lucám sapija



Fonal: maradék gyapjúfonalak
4-es tű


És a kardigánok :)



Fonal: Katia Missisipi
5-ös tű

2012. október 16., kedd

Artúr

Ahogy ígértem, bemutatom Nektek Artúrt, azt a 45 cm magas Waldorf öltöztetős babát, akit a legutóbbi babavarró tanfolyamon tanultam meg készíteni. 

Természetesen, mint minden Waldorf-jellegű manó, baba, Artúr teste is gyapjúval van tömve, és testét speciális magas minőségű pamut testanyag borítja. Haját gyapjúfonalból készítettem. És mivel Artúr öltöztethető baba, természetesen ruhát is kapott - egy gyapjúfonal maradékokból készült pulcsit, egy pamut kantáros nadrágot, és egy alsót is természetesen, és egy pamutfonalból horgolt kiscipőt. 






A haja egyelőre marad ilyen hosszú, nekem tetszik ilyen bozontos fejjel:)

Mondanom sem kell, hogy a gyermekeim imádják. :)

2012. október 9., kedd

Vásár lesz a hétvégén

A falunkban hétvégén bababörzét rendeznek, és oda kértek tőlem néhány játékot, apróságot.

Még van, ami készülőben van, azonban a manók serege már készen áll arra, hogy új gazdára leljen szombaton.

Íme a kis csapat :)

Marokmanók





Két 35 cm-es manó, egy kék szemű kisfiú, és egy zöld szemű kislány :) 




Engem teljesen rabul ejtettek ezek a kis apróságok, maga a készítésük is nagyon megnyugtató, inspiráló számomra. 

Nem meséltem még, de szeptember végén ismét egy tanfolyamon jártam, ahol öltöztetős Waldorf-baba készítést tanultam három napon keresztül. Ez alatt az idő alatt elkészítettem egy 45 cm magas fiú babát, akit Artúrnak neveztünk el. Nemsokára őt is megmutatom, azonban egyelőre szégyellős, mert még nincs ruhája. Amint az is elkészül, Artúr is bemutatkozik.