2014. február 27., csütörtök

Hosszú napok és éjszakák / Long-long days and nights


Az elmúlt két hét szinte száz százalékban a gyerekekről szólt, mindhárman elkapták az influenzát. Magas lázzal, sok köhögéssel, elesettséggel... Így aztán itthon voltunk, nem is nagyon csináltunk semmit, olvastunk, beszélgettünk, összebújtunk, minden anyai szeretetem bevetettem, hogy meggyógyuljanak. Mára a helyzet már jobb, még az éjszakai köhögésekkel küzdünk Lucával, szegényem már megszokta, hogy a babzsákban ülve alszik, mert így nem jönnek rohamok. Áron van talán már a legjobban, már nagyon menne oviba - remélhetőleg jövő héten már megy is. Anna meg szinte egész nap kézben van, neki most az a biztonságos, bár az elmúlt két napban már önállóan is jött-ment a házban, ezt én a gyógyulás jelének veszem.

The last two weeks I spent healing my 3 child, they all get the flu. High fewer, many cough, malaise. So we stay at home, and do nothing, just we talked a lot, we huddled together and read, I brought out all my love to heal them. For today the situation is better, just L coughs a lot every night, so the nights are very-very long.... she accustomed to sleep sitting next to me. Á feels good, he wits the nursery very much, I hope, next week he will go. A is all day in my arms, she feels it secure, but the last two days she started to explore the house on her feet, so I think, she is gettig  better too.


Közben csendben közeleg a tavasz, az udvarunkon is bújnak elő a növények, a krókuszt tegnap egy délelőtt alatt csalta elő a napocska.

The spring is coming outside quietly, the flowers are hiding in, the first crocus came out yesterday in the sunshine.








2014. február 22., szombat

Változások 1. / Changes 1.

Szerinted szükség van időnként változásokra az életünkben? 

Én úgy érzem, igen, bár nevezhetjük ezt fejlődésnek is akár :) Az idei év számomra a változásokról szól. Nőnek a gyerekek, és nekem egyre inkább be kell rendezkednem valami munkaféleségre is. És az álmom, hogy valami olyat csináljak, amit szeretek, amiben örömöm lelem :) Remélem ezt az álmomat sikerül teljesítenem! 

Elsőként most az a feladatom, hogy egy megfelelő munkahelyet alakítsak ki magamnak. A gardróbszekrény már túl kicsi, emellett sötét és kényelmetlen is. Kis bútortologatással szabaddá tettünk egy fél szobát a házban - világos is, kényelmes is! Itt fogom kialakítani a dolgozósarkom. Remélem sok hasznos és inspiráló pillanatot fogok itt tölteni. 

Az első lépés kész, ez volt tán a legegyszerűbb :) 

Nemsokára jövök az újabb bejegyzéssel, mutatom majd, hogyan alakul az én kis "munkahelyem".


Do you think, that sometimes we need some changes in or life? 

I think yes, we can call it developement too. This year brings for me some changes. My child are growing, and I need to find some work for myself. My dream is to work something, that I love, that brings me joy. I ope I could achieve this dream. 

First of all I need some workplace, because the wardrobe is too small and dark. We made a small free space in one of the rooms of our house, where I can create a real workplace for myself. It will be comfortable and bright, I hope I will spend here a lot of inspirative moments, useful time.

The first step is done - this was the most simple. :)

Soon I'll come with the new post to show you, hove I create my nem place of inspiration!

2014. február 18., kedd

Türkizkék táska Lillának / Blue chrocheted bag for Lilla

Egy vidám, türkizkék színű táskát horgoltam Lillának névnapjára., hiszen ez a szín a kedvence. A pöttyös kék anyag az egyik kedvencem, szerintem igazán vidám. És Te hogy gondolod? :)

I chrocheted a sky-blue bag for Lilla, she is the daughter of my friend. The blue is her favourite colour. The blue polka dot fabric is one of my favourites, I think it's really cheerful. And what do you think? :)








Fonal / Yarn: Catania
Tű / Hook size: 4

2014. február 9., vasárnap

Réka baba / Doll Réka

Zsuzsi baba barátnőjét, Rékát hoztam Nektek. Ő is befogadó családra vár. :)

I brought to you friend of Susie, her name is Réka, and she waits for her new family too. 





2014. február 5., szerda

Szivárványok / Rainbows

Készülök a tavaszra :)
I'm prepairing for the summer :)


A filces dolgok kapnak egy külön postot nemsokára. / Felt works I will show you in another post soon. 










Meg lehet unni ezeket a színeket? :) / Can you tired of these colours? I do not! :)


2014. február 3., hétfő

Zsuzsi

Zsuzsi baba januárban született, ruhája gyönyörű mikro-kordbársonyból készült, amelyet Pécsről kaptam. Egyelőre még nincs Zsuzsinak gazdája, ha szeretnéd, a Tied is lehet!

Her name is Susie, she was born in January. Her dress I  made from the microcord fabric I've received from Pécs. 
She hasn't got owner yet, maybe she will be your? :)