2009. október 19., hétfő

Kenyér

Belin oldalán találtam ezt a kenyérreceptet, gondoltam kipróbálom. Jól sikerült, el is fogyott az első sk. készítésű kenyerem :). Legközelebb azt hiszem, hogy teszek bele egy kis szezámmagot is :)

Íme az alaprecept:
Recept:


75 dkg liszt, 1 evk/cs szár. élesztő, 2,5 tk só, 500 ml meleg víz, 100 ml tej, 1 ek méz.

Szárazakat, majd folyékonyakat összedolgozzuk, 1,5 óra pihi.
Tésztát áthajtogatni, fél óra pihi megint. 250 fokon lábast melegíteni. Majd hajtással lefele zutty a lábasba, és 20 perc fedővel, 25 perc fedő nélküli sütés.

És az eredmény :)

1 megjegyzés:

Judit írta...

Szia!
Úgy örülök, hogy megsütötted, ugye milyen finom? és viszonylag hamar megvan, ill. úgy mondanám nem túl macerás.
Jó, hogy írtál a blogomba, mert így Rád találtam, és nagyon szép dolgokat készítesz, kellemes varrogatást!!!