2011. november 7., hétfő

Itt van az ősz...

Jönnek a hidegebb napok, a korai sötét.... de azért szépen, színesen búcsúzik idén tőlünk a természet...
Néha a horgolótű is a kezembe akad, főleg esténként, amikor a gyerekek már elaludtak. Így készült el Lucának is a sapija télre, 50% gyapjú fonalból, finom, puha, meleg sapi kerekedett belőle :)
Áronnak készítettem egy kisegeret, egy régi Praktikában leltem rá a leírására. Még fel  kéne öltöztetni Egér urat, de Áronom már birtokba vette őt. Mindegy, karácsonyra majd kap hozzá ruhát is :)
Ezek pedig a készülő takaró színei... nem, ez most nem babatakaró lesz... önző módon ez az én takaróm lesz egyszer... mivel kicsit (sokkal) nagyobb dimenzióban kell gondolkodnom, mint egy babatakaró esetén, így jóval lassabban készül, néha előveszem, haladok egy sort, majd nekilátok valami gyorsabb, haladósabb dolognak. Sebaj, egyszer majd csak kész lesz... igyekszem majd fázisfotókat készíteni, ahogy haladok vele...Lassan jön a karácsony, így bizony kezd gyűlni a "to do" listám az ünnepekre... És bizony arra is kíváncsi vagyok, hogy Ti, kedves olvasóim, ti milyen kézzel készített meglepetéseket készítetek a szeretteiteknek idén karácsonyra?


3 megjegyzés:

Patrícia írta...

Nagyon jó lett a sapi, és szépek lesznek a takaró színei.

Én semmi más kézzel készített ajándékot nem tervezek, mint a gyerekeknek a készülő babakonyhához horgolt ételeket, kenyérféléket, gyümölcsöket, zöldségeket.

hopuka írta...

nyamm, biztos nagyon fognak neki örülni :)

Bodnár Gréti írta...

Én horgolok pár zsepitartót,kitűzőt,karácsonyfadíszt,gyöngyből miniállatkertet az unokahúgomnak.Egyenlőre több tervem nincs.:)