2011. december 4., vasárnap

Advent második vasárnapja


Advent második vasárnapja- a második angyal megérkezése 

Három héttel karácsony előtt egy piros palástba öltözött angyal száll le a földre egy törékeny serleggel, hogy ajándékot vigyen a mennybe. De vajon milyen ajándék férhet el a serlegben? Törékeny és gyönge, mert a nap életet adó sugaraiból készült, csupán a tiszta szeretet elég könnyű ahhoz, hogy ne tegye tönkre. Az angyal észrevétlenül körbejárja az otthonokat, s összegyűjti a szívből jövő szeretetet, a mennyben élők pedig fényes csillagokat készítenek belőle, hogy az égre nézve minden ember szívét boldogság töltse el.
Horgolgatok, a héten sapik készültek - három kislány, három sapi, de hasonló színvilág - mondhatnánk, hogy variációk egy témára :)

Rózi

LillaLuca


Elkészültem az ufo-párnával, ez lesz még Luca meglepetése. A horgolt színes kört egy már elkopott farmernadrág újrahasznosított részéből készített huzatra varrtam rá varrógéppel, és az egészet szivaccsal tömtem ki. A narancssárga horgolt szegély volt az utolsó feladat, azt akkor horgoltam csak rá a párnára, amikor már ki is volt tömve. Nem állítom, hogy egyszerű volt, de szerintem megérte. 


Nekem is fázott az utóbbi napokban a fejem, így magamnak is horgoltam egy sapkát. Párszor vissza kellett bontanom, de végül csak elkészült.Közben horgolódik a poncsó is a két unokahúgomnak, lassan az egyik kész lesz, talán végzek a másodikkal is karácsonyra... remélem :). A takaróm meg csak várja türelemmel, hogy folytassam....

1 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Nagyon szép ez a sok lila és rózsaszín!!